Father’s Coffee Roastery

Průměrná cena za 250 gramů kávy 296,00 

Jsme tátova pražírna kávy. Výběrové kafe z Ostravy. Malá rodinná firma, velký splněný sen. Táta poctivě praží, máma vášnivě ochutnává a přibývající děti všemu nadšeně přihlíží.

Na e-shopu můžete zakoupit 300 a 1000g balení.

Udávané pražení: Espresso, Filtr

Kávu dělí na:

  • Espresso
  • Filtr

Pražírna: Father´S Coffee Roastery – Mitrovická 128/66, 724 00 Ostrava-Stará Bělá

Popis

Byla to láska na první “pohled” a od roku 2013 se všechno v našem životě točí okolo výběrové kávy. Pamatujeme si, kdy jsme poprvé ochutnali espresso z výběrové Keni a jak nás překvapila jeho chuť. Čistá, ovocná a sladká. Takovou kávu jsme si zamilovali a pár měsíců nato založili značku Cokafe. Ve vlastních kavárnách v Ostravě jsme pracovali několik let. Za barem, v kuchyni a všude kde bylo potřeba.

Chtěli jsme i zahraniční zkušenosti, tak jsme na čas odjeli do Berlína a jako baristé pracovali u Five Elephant. Tam vznikaly naše první myšlenky na vlastní pražírnu. Lákala nás ta proměna zelených zrnek, vůně pražení i přiblížení se k farmám a samotné kávě. Dva roky na to se náš sen stal skutečností a na jaře 2018 jsme na našem Diedrichovi upražili první kafe pod značkou Father’s Coffee.

Pražírna: Pečlivým a citlivým přístupem se snažíme vyzdvihnout přirozenou a jedinečnou chuť každé kávy. Každá totiž vyžaduje jiné pražení. Důležitým úkolem pražiče je vytvořit kávě její pražící profil. Určuje ho především změna teploty, přísunu vzduchu a doba pražení. I drobná úprava může změnit výslednou chuť a pražení proto představuje velmi soustředěný a pečlivý přístup. Neméně důležité jsou technologie se kterými pracujeme. Musí být hlavně spolehlivé a konzistentní. Proto pražíme na americké pětikilové pražičce IR-5 od společnosti Diedrich Roasters. Každé pražení zaznamenáváme do programu Cropster, abychom měli možnost kontroly a vše mohli zpětně dohledat. Veškerou kávu si podle naší chuti sami vybíráme a hledáme při tom její sladké, čisté a voňavé tóny. Vždy nás musí něčím výjimečným oslovit. Zároveň ale myslíme na koncového zákazníka a snažíme se mít nabídku káv takovou, aby si u nás mohl podle své chuti vybrat úplně každý.

Více informací:

Web: fatherscoffee.cz
Mail: info@fathers.cz
Facebook: fatherscoffeeroastery
Instagram: fathers_coffee_roastery

Recenze

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Buďte první, kdo ohodnotí “Father’s Coffee Roastery”

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..