Fiftybeans

Průměrná cena za 250 gramů kávy 351,00 

Historie Fiftybeans sahá do roku 2013, kdy byla výběrová káva v České republice v plenkách. Tehdy bylo velmi obtížné najít kvalitu mezi „temnými“ italskými pražírnami, které spíše než kávou, oslňovaly zákazníky….vlastně asi ničím. Všechno kafe chutnalo stejně. Téměř nikdo nevěděl, že je káva ovoce a může nabídnout mnohem více než unifikovanou hořkou chuť v podobě nekvalitně připraveného espressa.

Na e-shopu můžete zakoupit 200 a 1000g balení.

Udávané pražení: Espresso, Filtr

Pražírna: Drážní 253/7, 62700 Brno

Popis

“Historie Fiftybeans sahá do roku 2013, kdy byla výběrová káva v České republice v plenkách. Tehdy bylo velmi obtížné najít kvalitu mezi „temnými“ italskými pražírnami, které spíše než kávou, oslňovaly zákazníky….vlastně asi ničím. Všechno kafe chutnalo stejně. Téměř nikdo nevěděl, že je káva ovoce a může nabídnout mnohem více než unifikovanou hořkou chuť v podobě nekvalitně připraveného espressa.

A to jsme se rozhodli změnit. Vždy to bude běh na dlouhou trať, ale ve Fiftybeans věříme, že pouze trpělivým přístupem jsme schopni něco změnit. Změnit váš šálek kávy v opravdový zážitek.

Dnes naše nabídka čítá několik druhů kávy určené pro různé způsoby přípravy. Každý si u nás přijde na své. Veškerá káva, kterou máme v nabídce, je svým způsobem unikát, který chceme pít každý den. A tyhle unikáty s vámi chceme sdílet.”

Fiftybeans je Brněnská pražírna kávy. Jejím zakladatelem a také hlavním pražičem je Roman Nejedlý, který se mimo vedení pražírny pravidelně účastní baristických soutěží. V roce 2017 se účastnil českého mistrovství v přípravě filtrované kávy Czech Brewers Cup, kde skončil na 2. místě, o rok později se na stejné soutěži umístil jako první. Jakožto finalista postoupil i do světového kola, kde skončil 12. V roce 2019 skončil druhý na soutěži Barista roku (Mistrovství České republiky v přípravě espresso nápojů).

Pražírna: Drážní 253/7, 62700 Brno

Více informací na:
Web: www.fiftybeans.cz
Mail: info@fiftybeans.cz
Facebook: fiftybeans
Instagram: fiftybeans

Recenze

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Buďte první, kdo ohodnotí “Fiftybeans”

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..